Om

AKVAREL KURSER & EVENT

Hvad er impulsiv akvarelmaling?


På nogle mine malekurser tilbyder ”Impulsiv, Intuitiv Akvarelmaling” hvor alle er velkomne, uanset om du er nybegyndere eller øvede.

Du behøver ikke have erfaring med akvarelmaling eller anden kunstnerisk erfaring.

Dette er en mulighed for at tilbringe en dag i selskab med en erfaren kunstner og få inspiration til din egen kunst – og til din egen proces. Kurset giver dig også mulighed for at møde ligesindet.

Tid og sted:
Der bliver løbende oprettet kurser, hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev vil orienteret om kommende kurser og lignende.

Kursets indhold:
I intuitiv akvarelmaling er det ikke de kunstneriske færdigheder, der er det afgørende for den kreative proces. Det centrale er at komme i kontakt med det umiddelbare og følge den impuls, der opstår.


På akvarel kurset vil Uffe Boesen undervise i:

  • Impulsiv og eksperimenterende akvarelmaling
  • Trin for trin vejledning i forskellige akvarel teknikker og -metoder. 
  • At omsætte det genkendelige og figurative til abstraktion.
  • Du vil blive præsenteret og vejledt i forskellige figurative og semi-abstrakte og eksperimenterende maleriske udtryk og metoder, som du kan have glæde af fremadrettet.
  • Overgangen fra kontrasten til lyset i maleriet, samt forbindelsen mellem de kolde og varme farver i maleriet.
  • Lag på lag- samt vådt i vådt-teknik. Kombinationen af akvarelmaling og vand males på i både tynde og kraftige lag. Ved hjælp af vandets mængde kan nogle uforudsigelige organiske former opstå, som kan være afsæt for abstraktion eller ligne alt fra naturen såsom; træer, grene, bjerge eller bare være abstrakte former, som sætter fantasien i gang – og du kan arbejde videre derfra. Denne teknik er velegnet til at overkomme frygten for det hvide papir; her er man allerede i gang med maleriet uden en forudgående konkret idé.


Målsætningen med kurset er at omsætte indtryk og stemninger til dit visuelle maleriske udtryk, samt lade iagttagelse og inspiration skabe grobund for kunstnerisk udfoldelse. Derudover handler kurset om at opøve nye teknikker og færdigheder, der kan bruges fremadrettet. I intuitiv akvarelmaling er det ikke de kunstneriske færdigheder, der er det afgørende for den kreative proces, da det centrale er at komme i kontakt med det umiddelbare og følge den impuls, der opstår i processen

Kurset er praktisk, og du vil komme til at prøve ovenstående teknikker.


Udover ovenstående teknikker, vil Uffe fortælle lidt om, hvad der efter hans mening gør et billede interessant, med de til- og ikke mindst fravalg, som det kræver. Uffe vil også fortælle om hans erfaring med at undervise, hvordan man arbejder konsekvent og lærer det videre. Hvordan møder man kursisten, der hvor vedkommende er - rent talent- og ambitionsmæssigt? Hvad vil kursisten med sin kunst? Hvordan giver man opbyggelig kritik, hvor man ikke nødvendigvis påpeger det dårlige i en kursists billede, men finder det gran af noget godt og interessant, der måtte være, blæser det op, og fokuserer på kursistens vej mod et mere interessant og konsekvent udtryk - ud fra kursistens egne præferencer?

Uffe afholder derudover kurser og har også været med i “Danmarks Bedste Portrætmaler” på DR1, som du i øjeblikket kan se: HER